Szigetszentmiklós Sakkegylet» Blog Archive » Ezzel a titkos kóddal sakkozhat a Messengerben
Lantos Attila Dudás András Répási Zoltán Vígh Imre
csapatvezető csapattitkár oktató csapat koordinátor
70/775-2613 30/844-5173 70/367-8411 30/768-6742
lantosati@gmail.hu repa1003@freemail.hu vighim@gmail.com

 

 


A Facebook fejlesztői sem tétlenkednek, hiszen fény derült egy rejtett funkcióra a közösségi oldal üzenetküldő rendszerében.Az Easter Egg segítségével bárkivel grafikusan megjelenített sakkmérkőzést játszhatunk, nem kell mást tennünk, csak az üzenetküldő ablakba beírni a @fbchess play szavakat és máris kezdődhet a játék.

Sajnos a tábla nem “drag and drop”, tehát a bábúkat nem mozgathatjuk az egérrel, így szöveges parancsokat kell használnunk ehhez. Minden lépés után frissül a statikus kép, amely az állást mutatja, a parancsok pedig az angol elnevezések jelölései. A P jelenti a gyalogot (Pawn) az N jelöli a huszárt (Knight), a B betű a futót (Bishop), az R a bástyát (Rock), a vezért pedig a Q betűvel (Queen), míg a királyt a K (King) betűvel irányíthatjuk.

facebook_chess-másolata

Ha például a gyaloggal szeretnénk lépni, azt a @fbchess Pb4 paranccsal tehetjük meg. A rendszer lehetőséget biztosít a döntetlenben való egyezség felkínálására a @fbchess draw offer paranccsal, a lépés visszavonására a @fbchess undo szöveg beírásával. A parancsok teljes listája a @fbchess help beírásával érhető el.

Forrás: impuls360.hu